AL TREILEA TESTAMENT Capitolul 6… Al Treilea Testament și Marea Cartea Vieții

AL TREILEA TESTAMENT Capitolul 6... Al Treilea Testament și Marea Cartea Vieții

<= înapoi

Flag Romania  Capitolul 6… Al Treilea Testament și Marea Cartea Vieții

=> PDF

AL TREILEA TESTAMENT Capitolul 6… Al Treilea Testament și Marea Cartea Vieții

CARTEA DRAGOSTEI, ADEVARULUI si INTELEPCIUNII DIVINE

1. Cartea Cuvantului Meu este CARTEA DRAGOSTEI ADEVARATE, a dragostei Divine, in ea vei gasi adevarul imuabil, adevarul absolut, care sta la temelia universului, a cunoasterii, a legii, care este mai puternic decat timpul, caci ramane permanent acelasi, in ciuda aparitiei oricaror schimbari de orice natura pe Terra: sociale, politice, progrese sau catastrofe tehnico-stiintifice, militare sau climatice. Intoarce-te la acest Adevar,conteaza pe El, construieste-ti existenta terestra pe baza Lui si vei descoperi intelepciunea care te va ajuta sa evoluezi si sa gasesti pacea deplina, cea care exista in afara timpului, in eternitate si care este ETERNITATEA insasi. Cel care va modifica esenta sau altera semnificatia acestui Cuvant prin omiterea sau adaugarea altor cuvinte in dezacord cu perfectiunea Doctrinei Mele, va fi responsabil de incalcarea Legii Mele.

2. Pastreaza puritatea originala a acestui Cuvant, caci El reprezinta cea mai pretioasa mostenire pe care Eu o las (in scris) umanitatii! Inregistreaza (tipareste) invataturile Mele si fa-le cunoscute fratilor tai, transmite-le celorlalti, caci prin aceasta te fac responsabil de prezervarea si comunicarea publica larga a celui mai important tezaur cultural al omenirii.

3. Maine, omul va descoperi in Cuvantul Acesta toata esenta Invataturilor Mele si ea Il va ghida de-a lungul caii inguste a adevarului, cu lumina intelepciunii pe care o poarta.

4. De la parinti la copii, aceste scrieri vor curge ca un izvor de apa vie, caci ele vor fi transmise continuu, fara oprire, de la o generatie la alta, de la inima la inima. Studiaza in marea carte a vietii, capitolele care se refera la spiritualitate, caci ele explica revelatiile divine pe care voi le-ati primit de-a lungul secolelor.

5. Oare nu v-am promis ca toata cunoasterea va fi recuperata si restaurata, distilata pana la limpezimea originala a adevarului pur? Ei bine, acesta este momentul in care are loc evenimentul anuntat!

6. Cu adevarat va spun, ca cel care mediteaza si analizeaza invataturile Cartii Mele, cu dorinta sincera de a-si eleva cunoasterea, va obtine iluminarea spiritului sau si Ma va simti aproape de el.

7. Miturile, falsele mistere si superstitii ale trecutului si ale prezentului se vor prabusi, impreuna cu tot ceea ce este eronat si mediocru, caci vine vremea cand nu va veti mai hrani cu iluzii si minciuni, in care spiritul vostru se va inalta in cautarea adevarului, pentru ca El sa-i serveasca drept singura hrana.

8. In aceste invataturi, omenirea va descoperi esenta pildelor Mele, care pana acum nu au fost intelese din cauza lipsei de spiritualitate. Din timpuri stravechi v-am incredintat mesagerilor Mei, trimisilor Mei, profetilor Mei si de fiecare data i-ati folosit doar pentru a crea noi traditii, mituri si superstitii de tot felul. Studiaza si mediteaza asupra acestor lectii, cu dragoste si respect, daca vrei sa eviti secole de confuzie si suferinta amara, de ratacire desarta prin intunericul dens al ignorarii adevarului. Si tine minte ca nu este suficient sa te multumesti cu a detine aceasta carte printre posesiunile tale, ca pe inca un obiect de colectat praf pe unul din rafturile bibliotecii tale! Permite acestor invataturi sa te transforme, pe masura ce asimilezi exemplele descrise si le pui in practica in viata ta proprie pentru a le verifica eficienta, lasandu-te indoctrinat de mila, gratia si dragostea Mea, corect intelese.(20,1-8)

9. Cartea invataturilor Mele a fost alcatuita din lectiile pe care, in acest timp, le-am dictat oamenilor, prin intermediul intelegerii lor. Pe baza acestei carti, pe care omenirea va ajunge sa o recunoasca drept cel de-”al Treilea Testament”, si cu ajutorul ei, tu Imi vei apara cauza Mea divina.

10. Umanitatea recunoaste in prezent doar Legea din prima era si doar ceea ce este scris in vechiul si noul testament, dar cel de-al treilea testament vine sa unifice si sa corecteze tot ceea ce omul a alterat din lipsa de pregatire si intelegere spirituala. Umanitatea trebuie sa studieze fiecare Cuvant in profunzime, astfel incat sa ajunga la adancimea la care descopera un singur ideal, adevarul, care nu este altceva decat lumina ce ghideaza omul spre taramul spiritualitatii eterne, a paradisului pierdut, a noului “Ierusalim” regasit prin credinta in promisiunea divina si practica adevarului (348,26).

11. Eu vin sa-ti dezvalui ceea ce oamenii de stiinta nu te-au putut invata, pentru ca nu stiu. Din cauza ca ei s-au complacut in a se baza pe logica proprie, limitata, au amortit, lasandu-se “adormiti”(vrajiti,imbatati) de maretia(gloria) lor pamanteasca si nu si-au inaltat cugetarea, nici ridicat curiozitatea, setea de a cunoaste, spre Mine, in cautarea intelepciunii Mele.

12. Inimile pastorilor, ale invatatorilor si ghizilor care, in diferite secte si religii, ar fi trebuit sa va predea stiinta spiritualitatii, care este hrana, bogatie si inalta noblete pentru spirit, au ramas inchise, blocate in impietrirea lor proprie.

13. Am observat ca atat Legea cat si Doctrina pe care vi le-am dat in timpurile trecute au fost acoperite, ascunse, sufocate pana la disparitie si inlocuite de o gramada de rituri, traditii si manifestari exterioare ceremoniale (sarbatori) care au devenit mai importante decat regulile morale care dau fericire si viata spiritului.

14. Dar voi, cei care recunoasteti in adancul inimii voastre ca esenta acestui Cuvant este aceeasi cu cea oferita poporului evreu pe muntele Sinai si aceeasi cu cea predicata de Isus multimilor de ascultatori din cea de-a doua era, voi veti fi cei care ,prin exemplul personal, prin inchinarea vietii voastre Mie si prin efortul muncii voastre, ii veti invata pe ceilalti ca legea nu trebuie sa fie neglijata si nicidecum uitata sau mai rau, inlocuita cu traditii si obiceiuri desarte, prostesti, zadarnice, care nu aduc nici un beneficiu spiritului, si nici macar vietii zilnice.(93,10-13)

15. Ti-am mentionat si reamintit numele celor pe care i-am trimis ca mesageri, profeti, invatatori, apostoli,etc., prin care ai primit lectii pline de intelepciune, mesage profetice si sarcini de indeplinit.

16. Si astfel, am unit intr-o singura lectie instructiva continutul, esenta celor anterioare.

17. Spiritualitatea este mostenirea divina a umanitatii, stiinta (cunoasterea sacra) care este continuta in cele trei “testamente”, care vor fi unite intr-o singura carte.(265,62-64)

18. Doctrina care este numita “doctrina spirituala” pentru ca ea dezvaluie domeniul spiritualitatii oamenilor, este calea oferita, destinata, trasata si indicata de Dzeu omului, cu scopul de a fi urmata, pentru ca acesta sa-si implineasca menirea, sa ajunga sa-si cunoasca ,serveasca si astfel sa-si iubeasca Tatal Creator, sursa Vietii si a Universului. Este manualul care invata omul in ce fel sa-si iubeasca Tatal Ceresc, omniprezent dar invizibil, in existenta sa temporara in planul fizic terestru, recunoscandu-L si onorandu-L in fiecare dintre semenii sai. Spiritualitatea este o stiinta care isi are legile ei proprii, ca oricare alta stiinta (fizica, chimie, medicina,etc), iar aceste legi sunt criteriile care definesc, dicteaza si discern ceea ce este pur, perfect si bun.
19. Toti oamenii sunt datori a respecta aceste legi, chiar daca nimeni nu este obligat a se supune lor, fiecare individ fiind inzestrat cu liber arbitru si bucurandu-se de libertatea de a alege in orice clipa, tocmai de aceea, stradania omului de a-si controla emotiile si de a-si supune natura animalica(cea egoista si violenta), precum si faptele sale bune,caritabile, ii vor aduce merite in clipa judecatii.

20. Astfel, intelegi cum, aceasta doctrina este chiar flacara dragostei divine, care dintotdeauna a iluminat si a dat caldura oamenilor, copiilor Mei, de la primul pana la ultimul.(236,20-22)

Relatia dintre spiritualitate si doctrina lui Isus Cristos

21. Doctrina spiritualitatii nu este o simpla teorie. Este o invatatura practica utila atat pentru viata terestra, in trup fizic, cat si pentru cea a spiritului, care urmeaza dupa moarte. Nu exista nici o alta stiinta care sa poata explica complet si perfect misterul-pentru voi- al vietii si al mortii. Ea te-a ghidat inainte de sosirea ta pe Pamant, te urmeaza permanent, in timpul calatoriei tale pe Terra, in acelasi fel in care o va face si dupa intoarcerea ta la lumea spirituala din care provii, cand se va contopi cu spiritul tau.

22. Nu EU voi fi cel care va elimina traditiile si liturghiile voastre ceremoniale idolatrice din viata voastra “religioasa” si din practicile voastre ineficiente de adorare a Mea! Va fi spiritul omului insusi cel care se va ridica deasupra vechilor conceptii gresite din nevoia si setea de adevar, amintindu-si, fara sa-si dea seama, ca are un TATA Creator VIU, care ii ilumineaza, hraneste, pune la dispozitie provizii si doreste EVOLUTIA, nu stagnarea, nici suferinta, nu decaderea, nici distrugerea. Cat de curand, oamenii vor descoperi ca in fata lui Dzeu nu se pot infatisa cu nimic altceva decat fapte caritabile, bune, de mila si iertare fata de semenii lor, de dreptate si intelepciune, ca practicanti ai dragostei care face subiectul doctrinei lui Isus Cristos.

23. SPIRITUALITATEA nu vine sa stearga absolut nimic din ceea ce a fost predicat de Cristos in era anterioara. Nu ar putea fi numita spiritualitate daca ar face asta, caci ar insemna sa nege ADEVARUL INSUSI! Iar acest lucru ar fi imposibil, dat fiind faptul ca acelasi autor (Invatatorul insusi) emite ambele scrieri, care ne sunt oferite prin intermediul voluntarilor umani, ca purtatori si protectori ai Cuvantului profetic. Daca aprofundezi cu adevarat intelesul acestei scrieri doctrinare, vei descoperi ca nu aduce nimic diferit de mesajul din cea de-a doua era, ci doar il clarifica si explica pentru a fi corect inteles. Datorita acestei scrieri, care poarta semnatura invizibila a autoritatii absolute, umanitatea din prezent si cea viitoare este pregatita sa inteleaga mai mult si mai bine decat generatiile anterioare si sa realizeze un progres in indeplinirea Legii care este pur, elevat, sincer si care se va reflecta in existenta fizica pe toate planurile.

24. Daca iti observi cu atentie semenii in timpul “slujbelor”, vei constata ca ei privesc acum cu raceala ceea ce odata, nu demult, fusese un obiect al adoratiei lor. Aceasta transformare care are loc sub ochii tuturor, se intampla pentru ca spiritul lor se trezeste din “coma”,cautand hrana adevarata, cea care da sustenanta unei vieti virtuoase, singura care poate conferi omului fericirea. De aceea va spun ca forma exterioara, falsa, de adorare a lui Dzeu, practicata de umanitate pana astazi, este condamnata la disparitie si pe cale de a se stinge. (283,27-30)

25. In aceasta carte, care este simpla si umila, dar incarcata peste refuz de lumina divina, oamenii vor gasi clarificarea tuturor indoielilor lor, implinirea invataturilor care a fost data doar partial in timpurile trecute, precum si o forma simpla si clara de interpretare a tuturor mesajelor metaforice din cartile vechi.

26. Cel care, dupa primirea acestei misiuni sacre divine, convins de adevarul continut de ea, isi inalta spiritul sa lupte impotriva materialismului propriu, idolatriei, fanatismului religios, curatandu-si inima si mintea de aceste noxe, va regasi libertatea, fericirea si pacea, caci va cuceri eternitatea care il asteapta dintotdeauna cu bratele deschise ale bucuriei. Dar cei care persista in forma de adorare materiala, care se incapataneaza in iubirea placerilor desarte lumesti si care nu cred in evolutia spiritului si nevoia lui suprema de dezvoltare, vor ramane in urma si vor suferi enorm, plangand lacrimi amare de durere cand vor realiza cat de grava a fost ignoranta lor si cat de departe de Dzeu i-a impins inapoierea lor.(305,4-5)

DISCUTII DESPRE NOUL CUVANT

27. Daca doctrina Mea iti pare atat de ciudata incat te face sa gandesti ca nu ai auzit niciodata astfel de mesaje, desi ai studiat Cuvantul Meu anterior, EU iti spun ca surpriza ta se datoreaza superficialitatii cu care ai tratat studiul si neglijentei tale in practica meditatiei in scopul aprofundarii lui. Pentru ca in realitate, lumina intelepciunii divine a fost facuta accesibila tuturor si intotdeauna prezenta in vietile oamenilor din toate timpurile.(336,36)

28. Doctrina Mea, prin aceasta carte, ca si in cea de-a doua era,va misca si transforma umanitatea. Hipocritii vor trebui sa se confrunte cu sinceritatea. Masca minciunii, purtata de falsitate, va cadea, iar adevarul va iesi la lumina si va fi dezvaluit tuturor. Lumina adevarului va strapunge intunericul, care invaluie lumea aceasta si il va destrama.

29. Omul va fi capabil sa discearna, sa inteleaga si sa recunoasca tot ceea ce tine de adevar si de dreptate, de logica profunda si rationament divin si va respinge tot ceea ce era obligat sa creada “fara a cerceta” sau intelege. De aceea doctrina Mea se va raspandi, pentru ca ea daruieste lumina cunoasterii de care omul are nevoie. O mare parte a acestei munci iti revine tie, aceea de a revela semenilor tai inceputul si incheierea acestei “revolutii” din constiinta maselor.(237,28-29)

30. Umanitatea inseteaza dupa Cuvantul Meu, dupa adevarul care ii este ascuns. Omul insista in dorinta lui puternica de a primi lumina intelegerii depline, asteapta sfat in aceasta privinta si cere dreptate in permanenta. Acesta este un moment decisiv in istoria umanitatii. Cu adevarat va spun ca multe dogme, teorii si idei care au fost considerate adevarate secole intregi, vor cadea la pamant si vor fi abandonate ca false. Fanatismul si idolatria vor fi atacate si exterminate chiar de cei care erau cei mai devotati practicanti ai lor. Invataturile lui Dzeu vor fi intelese, lumina, esenta si semnificatia lor va fi asimilata, simtita si pusa in practica.

31. Oamenii de stiinta, dupa o perioada neagra de confuzie, incercati fiind, vor auzi in linistea de mormant a groazei, vocea sublima a propriei constiinte, care va aduce stralucirea luminii in spiritul lor si abia atunci vor descoperi inimaginabilul, extraordinarul creatiei lui Dzeu, tot ceea ce le depasea aspiratiile si tot ceea ce nici in vis nu indrazneau sa conceapa a fi realizabil…

32. Dar din nou trebuie sa-ti atrag atentia sa fii vigilent, caci in mijlocul turbulentelor, al ciocnirii dintre diferite convingeri si credinte pseudo-religioase, si al conflictului dintre religie si stiinta, multi oameni, care, stiind ca tu nu porti carti cu tine, vor considera ca acea cunoastere data lor de cartile studiate de ei, litera acelui Cuvant este arma (sabia) pe care trebuie sa o foloseasca pentru a-i invinge pe noii Mei discipoli, a caror putere va fi in Spiritul despre care Cuvantul Meu vorbeste. (150,11-13).

33. Discipoli, v-am spus ca va trebui sa priviti direct in “ochi”, atat marile religii cat si micile secte, fara sa va fie frica de nici una dintre ele. Adevarul pe care vi l-am incredintat este transparent, Cuvantul pe care vi l-am predat este clar si simplu la suprafata, dar infinit de adanc in continutul lui. Prin utilizarea acestor arme puternice, veti iesi victoriosi din confruntarea cu Falsitatea si Ipocrizia.

34. Si inca mai trebuie sa te previn ca, un popor foarte numeros se va ridica, plin de necredinta si materialism, ca sa-ti renege dreptul de a te intitula “Israel”, precum si ca sa iti nege marturia de a fi primit deja noua sosire a lui Mesia, iar acest popor nu este altul decat poporul evreu. Nu te asteptai la asta din partea lor? Acest popor inca asteapta sosirea propriului lor salvator in mijlocul lor, ei astepta un “Mesia” care sa le faca dreptate si sa-i puna inca o data mai presus de restul tuturor popoarelor de pe Terra. Acesti oameni stiu ca intotdeauna am venit la ei, iar in a treia era vor spune: de ce ar veni Dzeu la alt popor in afara celui ales intai? Dar iata, Eu ofer umanitatii invataturile Mele astfel(332,10):

35. Acest popor spiritualizat traieste umil si nebagat in seama. Lumea habar nu are de existenta lui, iar liderii politici nu au avut nimic de a face cu reprezentantii lui. Dar lupta, confruntarea de opinii dintre el si crestini precum si dintre el si evrei, este pe punctul de a izbucni. Aceasta confruntare este necesara pentru raspandirea si instaurarea doctrinei Mele in intreaga lume. Atunci va fi unit vechiul Testament intr-o singura carte de aceeasi esenta spirituala cu cel de-al doilea(Noul) si al treilea Testament.

36. Multora, acest lucru le pare imposibil, si de neconceput. Dar Mie, imi pare firesc, corect si just, ba chiar mai mult decat atat, perfect. (235,63-64)

Marea carte a vietii adevarate

37. Cuvantul Meu, pe care il ofer acum omenirii, va ramane scris pentru totdeauna. Cu El vei alcatui cartea celei de a treia ere, adica “al Treilea Testament”, mesajul final al Tatalui, caci in cele trei ere, Dzeu a insarcinat “scribii lui de aur” cu misiunea de a inregista in scris si revela oamenilor intelepciunea divina.

38. Moise a fost primul scrib “de aur” pe care Dzeu l-a folosit sa inregistreze evenimentele primei Ere, cu litere care nu pot fi sterse, in cartea “vechiului Testament”. El a fost primul scrib de aur al lui “Jehovah”

39. Printre apostolii si discipolii din cea de-a doua era, Isus a avut 4 scribi: Marcu, Matei, Luca si Ion. Acestia au fost scribii de aur ai Divinului Maestru Invatator, iar cand timpul a sosit sa uneasca vechiul testament cu noul, legaturile de dragoste, recunoastere si progres spiritual formate intre ele au permis acest lucru, facand posibila editarea lor impreuna sub acelasi titlu al unei carti unice, Biblia.

40. Acum, in cea de-a treia era, in care ai primit din nou Cuvantul Meu, am desemnat scribii Mei de aur sa duca la indeplinire sarcina tiparirii Lui in scris, pentru a fi facut cunoscut oamenilor.

41. La momentul potrivit, omul va alcatui o singura carte, iar aceasta va fi unita cu cea din prima si a doua era. Abia atunci, cu revelatiile, profetiile si invataturile celui de-al treilea testament, pentru cea de-a treia era, aceasta carte va putea fi considerata completa si va purta titlul de “Cartea Vietii”. Ea va fi hrana si desfatarea tuturor spiritelor aflate in cautarea Adevarului.

42. Abia atunci, omul va recunoaste ca, de la primul la ultimul cuvant, tot ce este scris in aceasta carte va fi fost implinit, in spirit si in adevar si ca toate profetiile nu au fost altceva decat istoria viitoare a omenirii, pe care Tatal a binevoit sa o descopere omului, oferindu-i accesul la perspectiva lui divina din afara timpului, din eternitatea pierduta si uitata de noi din clipa caderii in neascultare si separare de EL si de Legea Dragostei Lui. Caci numai Dzeu poate vorbi despre evenimente viitoare, care nu se afla sub controlul mintii umane si nu depind de vointa omului. Cand profetii au vorbit, nu ei ,ci Dzeu insusi, prin ei, a comunicat mesajele Sale omenirii pe care nu a abandonat-o, nici parasit-o in valea suferintei limitarilor planului fizic.

43. Mi-am pregatit noii Mei alesi suficient de mult si de bine, la fel cum l-am pregatit pe Moise si pe cei 4 discipoli-apostoli din cea de-a doua Era, astfel incat, Cuvantul Meu sa fie inregistrat cu perfecta acuratete si claritate, in intreg adevaratul lui sens, caci este pentru generatiile viitoare, iar daca cineva va elimina ceva sau adauga din proprie initiativa cuvintele si ideile personale, va trebui sa raspunda in fata Mea.

44. Iar acum, iubitii Mei copii, cui ii va pasa de aceasta carte la care voi lucrati in prezent? Nimanui, dar in curand, momentul potrivit va sosi, cand o umanitate infricosata isi va indrepta curiozitatea spre Dzeu, pentru a gasi explicatii si solutii si va vor intreba despre cartea voastra, o vor analiza, discuta si raspandi larg. Dezbaterile si confruntarile de idei asupra intelepciunii divine continute in carte, vor produce noi filozofi, teologi, oameni de stiinta, iar operele lor si toate natiunile la care aceasta carte va fi raspandita, vor vorbi despre Doctrina Mea.

45. Acela va fi inceputul unei noi batalii, unui nou razboi al cuvintelor, ideilor, gandurilor si opiniilor a carui finalitate va duce la o singura concluzie, si anume, ca, intra-devar, Marea Carte a Vietii a fost inspirata de Dzeu si scrisa de El prin intermediul oamenilor special pregatiti in acest scop. Atunci ei vor trai in fraternitate unii cu altii, ca o consecinta fireasca a acestei descoperiri, si vor implini Voia Mea, tratandu-si semenii asa cum ei insisi doresc sa fie tratati, practicand dreptatea si caritatea.

46. De ce Cuvantul lui YEHOVAH din prima ERA, dat oamenilor prin MOISE nu a fost suficient sa uneasca lumea, popoarele intre ele, si de ce Isus, Domnul Domnilor si Printul Pacii, FIUL si MIELUL lui DZEU nu a reusit sa atinga acest scop in cea de-a doua era? De ce oare, acum, in cea de-a treia era, desi am lansat Cuvantul Meu incepand din anul 1866, acesta nu a fost suficient pentru ca natiunile sa traiasca in pace, iubindu-se, respectandu-se si intrajutorandu-se? Pentru ca este necesar ca cele trei carti sa fie unite intr-una singura astfel incat acest Cuvant, complet si perfect, sa radieze in toata splendoarea Sa, iluminand Universul. Abia atunci umanitatea va fi invaluita in lumina dragostei lui din toate partile, iar blestemul turnului Babel, care a produs separare si granite culturale, stiintifice, religioase si de tot felul, va fi biruit si anulat. Caci toti oamenii vor citi MAREA CARTE A VIETII ADEVARATE, toti vor practica aceeasi doctrina si se vor iubi unii pe altii ca fratii, in spirit si in adevar, ca reprezentanti si copii ai unicului Dzeu.(358, 58-66)