AL TREILEA TESTAMENT Capitolul 7… Puterea de Influenta si Semnificatia Invataturilor Spiritualitatii

AL TREILEA TESTAMENT Capitolul 7... Puterea de Influenta si Semnificatia Invataturilor Spiritualitatii

<= înapoi

Flag Romania  Cap. 7… Puterea de Influenta si Semnificatia Invataturilor Spiritualitatii

=> VIDEO   => PDF

AL TREILEA TESTAMENT Capitolul 7… Puterea de Influenta si Semnificatia Invataturilor Spiritualitatii

EFECTUL ACESTOR REVELATII

1. Inainte de exprimarea gandirii divine in forma scrisa a cuvintelor, adica in limbaj inteligibil mintii umane in scopul comunicarii ei, omul era pierdut in spatiul necunoscutelor reprezentate de propria natura duala de spirit locuind intr-un trup fizic material cat si de mediul inconjurator imediat (Terra) si extins(Universul galactic stelar).

2. Numai la auzul vocii Mele, fiecare om simte prezenta spiritului sau in profunda intimitate a trupului sau fizic si isi aduce aminte de unde provine.

3. Atunci cand asculta Vocea Mea, omul rezoneaza cu ea si se identifica automat pe sine cu toti semenii lui umani, din sfera eternitatii spirituale, recunoscandu-i ca pe adevarati frati si surori, mai apropiati decat cei din plan fizic, uniti prin legaturi de sange, care sunt valabile doar temporar, pe durata existentei in planul tridimensional.

4. Nu exista fiinta umana, femeie sau barbat, care, auzind vocea Mea, sa nu simta ochii Mei atintiti asupra lor, de aceea nimeni nu trebuie sa incerce sa se ascunda de Mine, sau sa-si acopere si nege greselile prin care au incalcat Legea Mea. Caci Eu sunt Cel care le cunosc si le expun, dar niciodata public, caci Eu sunt vocea constiintei tale, judecatorul care arata compasiune si nu face de rusine in public.

5. Eu iti spun ca, printre voi, la cercetarea Mea, am descoperit adulter, crime, jafuri, vicii si defecte, care sunt ca lepra asupra spiritului celui care le-a comis. Dar nu vin la tine ca sa-ti dovedesc ca am dreptate si ca pot descoperi adevarul indiferent cat de bine incerci sa il ascunzi, ci vin sa te invat cum sa biruiesti raul prin bine,sa-ti vindec ranile suferite in urma esecului tau si sa te imputernicesc, prin lectiile Mele, sa te inarmez cu toata cunoasterea necesara pentru a te mentine victorios impotriva tentatiilor raului. De aceea iti arat cum sa obtii regenerarea, trezind in spiritul tau dorinta irezistibila pentru tot ceea ce este bun, nobil, pur si altruist si pentru cultivarea virtutilor morale si de asemenea, trezindu-ti repulsia pentru tot ce este fals, distructiv, josnic,egoist si animalic, pentru tot ceea ce este rau(otravitor) pentru spirit.(145,65-68).

6. Astazi inca traiesti in zilele intunecate, care preceda revarsarea luminii, dar chiar si in aceste conditii, lumina profita de micile ochiuri clare din patura groasa de nori, ca sa strabata cu puterea stralucirii ei distanta pana la anumite locuri pe Terra unde atinge inimi, misca si trezeste spiritele.

7. Toti cei care au fost surprinsi in calea lor de aceasta lumina, s-au oprit nedumeriti sa intrebe: “Cine esti tu?” Iar EU le-am raspuns: Eu sunt lumina lumii, a eternitatii, Eu sunt adevarul si iubirea. Eu sunt cel care a promis sa se intoarca sa va vorbeasca. Cel despre care s-a spus ca era CUVANTUL lui Dzeu.

8. Toti acestia au fost transformati ca Pavel pe drumul Damascului: ei si-au recunoscut public greseala, infrangandu-si egoul propriu si mandria personala, cand, din adancul inimii lor, plecandu-si capetele, au cerut iertare zicand: “Tata, si Stapane Doamne, iarta-ma, caci abia acum, inteleg ca, fara sa stiu si sa vreau, te persecutam pe Tine”.

9. Din acea clipa, care le-a transformat in totalitate mintea si inima, ei au devenit discipolii Mei, caci, intradevar, Eu va pot spune ca, in cea de-a treia era, pina in prezent, nu a aparut un discipol printre cei noi, mai devotat si mai pasionat decat Pavel, apostolul care, M-a iubit cu atat mai intens, cu cat si-a asumat vina persecutiei anterioare a fiecaruia si celui mai mic dintre discipolii Mei. (279,21-24)

10. Religiile dorm de secole somnul stagnarii si al rutinei, in timp ce adevarul ramane ascuns. Dar cei care cunosc poruncile lui Yehovah si cuvintele Marelui Invatator si Domn Isus Cristos, vor recunoaste in vocea care iti vorbeste tie acum, vocea spiritului adevarului, promis pentru aceste timpuri.(92,71)

11. Stiu ca multi se vor simti scandalizati la auzul acestui cuvant, dar vor fi doar cei care, in confuzia lor, nu doresc sa recunoasca faptul ca, pe linga natura umana, in om exista si o parte spirituala, sau cei care, desi recunosc existenta spiritului, din cauza practicarii rutinei traditiilor, se plafoneaza acceptand credinte gresite induse de acestea, care neaga existenta caii evolutive infinite destinate spiritelor si prin aceasta, neaga necesitatea stradaniei omului de a se supune spiritului si nevoii lui de mai bine si de perfectiune morala. (305,65)

12. Aceste cuvinte, pe care le las in scris pentru generatiile viitoare, vor ajunge la noii mei discipoli, care le vor studia cu placere, gasindu-le proaspete si pline de viata, iar spiritele lor vor tremura de bucurie la gandul ca Invatatorul lor li se adreseaza prin ele,  chiar in acel moment.

13. Credeai cumva ca tot ceea ce ti-am spus este doar pentru cei care au receptionat mesajele divine si auditorii lor? Nu, iubitii mei oameni, prin Cuvantul MEU, Eu vorbesc tuturor, atat celor prezenti cat si celor absenti, pentru cei care traiesc acum, in prezent, pentru cei din viitor si din toate timpurile, pentru cei care au murit, pentru cei care sunt in viata si pentru cei care urmeaza sa se nasca. (97,45-46)

SPERANTA SI INTELEGEREA [CORECTA] A NOULUI CUVANT DIVIN

14. Eu sunt Cuvantul Dragostei, care vine sa aline pe cei care sufera, pe cei care plang, pe cei in necaz, si pe pacatosii care Ma cauta punandu-si speranta in bunatatea si iertarea Mea. Cuvantul Meu in inimile lor este raul care le astampara setea si le spala impuritatile si este, de asemenea, calea care duce la locuinta eterna a pacii si odihnei.

15. Cum poti crede ca toate stradaniile si dificultatile vietii, sacrificiile si incercarile se incheie cu moartea fara a-si gasi rasplata meritata in eternitate? De aceea Legea si Doctrina Mea, cu revelatiile si promisiunile lor, sunt, pentru inimile voastre, motivatia, mangaierea si balsamul calatoriei vietii. Numai atunci cand omul deviaza de la invataturile Mele, devine infometat si slabit (229,3-4).

16. In dragostea Mea divina pentru aceste creaturi umane, le-am permis sa cerceteze lucrarile Mele si sa ia ca model si exemplu din tot ceea ce a fost creat, astfel incat nici unul sa nu aiba motiv sa spuna ca Dzeu este nedrept sau partinitor pentru ca le ascunde copiilor Lui intelepciunea Sa, ori o descopera doar unora.

17. Desi Eu Insumi te-am format si te-am inzestrat cu liber arbitru, dandu-ti posibilitatea sa abuzezi de aceasta libertate si sa profanezi Legea Mea, insultandu-Ma chiar pe Mine, am continuat sa-ti confer si sa-ti respect acest drept de alegere.

18. Astazi vin sa-ti ofer mangaierea iertarii Mele, iluminandu-ti spiritul cu lumina intelepciunii Mele, pentru ca unul cate unul, copiii Mei sa se intoarca pe calea adevarului.

19. Spiritul adevarului, care este lumina Mea, straluceste in constiinta voastra, pentru ca va aflati in timpurile prevestite, in care, dupa cum am promis, orice mister va fi explicat, astfel incat tu sa intelegi corect tot ceea ce, pana in prezent, a fost interpretat si aplicat in mod gresit.(104,9-10).

20. Am venit intentionat in acest colt uitat de lume, sa comunic si sa las Cuvantul Meu ca dar pentru toti oamenii. Prin el va fi inlaturata saracia spirituala de pe fata intregului pamant.(95,58) si din intreaga omenire.

21. Eu le voi inspira oamenilor adevarata forma de adorare a lui Dzeu precum si felul in care sa traiasca in concordanta cu Legea Divina a carei indeplinire este singurul lucru, pe care, Dzeu il va recunoaste in fiecare dintre voi.

22. In cele din urma,o,umanitate, vei cunoaste si intelege Cuvantul Meu in esenta lui spirituala. Apoi vei descoperi ca Doctrina Mea nu este doar Vocea Divina care se adreseaza oamenilor, ci, de asemenea, expresia tuturor spiritelor.

23. Pentru ca Cuvantul Meu este vocea SPERANTEI care incurajeaza, este strigatul LIBERTATII care exista si asteapta sa fie cucerita, precum si ancora SALVARII tuturor spiritelor.(281,13-15)

PUTEREA CUVANTULUI LUI DZEU

24. Doctrina Mea dezvolta omul in toate aspectele lui : ii sensibilizeaza si innobileaza inima, ii face mintea agera si inteligenta ascutita, ii perfectioneaza si eleveaza spiritul.

25. Aprofundeaza studiul doctrinei Mele, ca sa intelegi modul corect de a practica invataturile Mele, astfel incat dezvoltarea ta sa fie armonioasa. Astfel incat mintea sa nu o ia inaintea spiritului, sa nu uite si sa ignore idealurile lui, in slujba carora ea este activata si trezita.

26. Intregul potential al fiintei umane poate gasi in Cuvantul Meu farul luminos care ii ghideaza pasii pe calea cresterii si perfectionarii infinite.(176,25-27)

27. Doctrina Mea este esential spirituala, este lumina si putere care coboara din inalt si penetreaza spiritul uman, ca sa il faca invincibil in lupta sa impotriva provocarilor raului. Cuvantul Meu nu este revelat oamenilor pentru placerea si amuzamentul urechii, ci el este lumina spiritului.

28. Doresti sa Ma auzi cu spiritul tau, pentru ca spiritul tau sa fie cel care absoarbe hrana cunoasterii Mele, este sustinut de ea si beneficiaza de pe urma asimilarii esentei acestei invataturi? Atunci purifica-ti inima, curateste-ti mintea, si lasa-te condus de constiinta ta. Vei vedea atunci cum, in fiinta ta, incepe o transformare nu doar spirituala ci morala si chiar fizica. Pentru ca elevarea pe care omul o castiga asimiland cunoasterea spirituala, il purifica si se reflecta atat in sentimentele inimii cat si in sanatatea trupului fizic.

29. Pasiunile se vor estompa, viciile vor incepe sa dispara, fanatismul si ignoranta vor ceda locul adevaratei credinte si cunoasterii profunde a legii Mele.(284,21-23)

30. Aceasta doctrina, necunoscuta omenirii in general, dar cunoscuta in prezent doar de cativa, va veni curand ca un balsam pentru toti cei care sufera, sa le ofere comfort, alinare, speranta si credinta si sa risipeasca intunericul. Datorita ei omul va depasi pacatul, mizeria, suferinta si moartea.

31. Nu exista alta cale, pentru ca doar Eu insumi, Divinul medic vindecator, Mangaietorul promis, o cunosc si am venit special sa o dezvalui, comunic si sa o ofer omenirii.(295,30-31)

32. Ca fiinta spiritualizata, inca locuind in mijlocul oamenilor obisnuiti,vei vedea diferenta imensa dintre materialismul lor, privindu-i cum sufera si ating pragul disperarii, pentru ca nu pot avea sau obtine tot ceea ce isi doresc in lume, in contrast puternic cu elevarea discipolilor Mei, care se vor conforma Mie atat de mult, incat toate dorintele si ambitiile lor vor fi nobile si altruiste, caci vor actiona ca unii care, stiu ca totul in aceasta lume este temporar si tranzitoriu.

33. Caci discipolii Mei vor vorbi lumii prin exemplul dat de viata lor, in care ei se straduiesc continuu sa-si apropie spiritul de Dzeu, in loc sa si-l impovareze cu lanturi care sa-i ancoreze de falsele bogatii materiale ale lumii, furandu-le libertatea. Caci omul nu traieste doar cu paine, ci cu orice Cuvant, care iese din gura lui Dzeu, daca asculta de El, caci doar Creatorul doreste viata si recuperarea omului(pacatos).

34. Stiu foarte bine ca materialistii timpurilor viitoare vor fi scandalizati la auzul acestei doctrine, dar constiinta lor le va spune(in soapta) ca acesta este Cuvantul lui Dzeu, care vorbeste doar adevarul, cuvantul Celui care nu poate sa minta.(275,5-7)

35. In marea calatorie care te asteapta, Eu voi fi Al tau Simon( Simon din Cirena l-a ajutat pe Isus sa poarte crucea pe calea abrupta spre locul destinat rastignirii- pe “Calvary”). Doctrina Mea va cauza mari revolutii in lume: vor aparea mari transformari in obiceiuri si mentalitati si chiar natura va suferi schimbari radicale.Toate acestea vor marca inceputul unei noi ere pentru umanitate, iar spiritele pe care ,in scurt timp, le voi fi trimis( la incarnare) pe Terra, vor vorbi si marturisi despre aceste profetii ca sa ajute cu restaurarea si elevarea acestei lumi, explicand cuvantul Meu si analizand evenimentele.(216,27)

36. Aceasta a treia era este un timp al renasterii, in care spiritele pareau moarte, sechestrate in inchisoarea trupurilor fizice. Dar Invatatorul insusi a venit in fata lor, rostind Cuvantul vietii: “Ridica-te si umbla, indreapta-te spre lumina, spre libertate!”

37. Cel care, deschizand ochii in lumina adevarului, nascut in era in care adevarul este revelat si facut cunoscut in cultura umana, il pune in practica in viata lui, elevandu-si sentimentele la dragostea fata de semenul lui si munca la nivelul actelor caritabile, acela va inceta sa priveasca aceasta lume ca pe o vale a plangerii si suferintei, caci El va incepe sa simta bucuria pacii adevarate, inca de aici, de pe pamant, caci ea vine din somnul linistit, din atingerea calmului absolut, din fericirea menirii implinite a omului.

38. Acea stare elevata atinsa in timpul vietii, recognoscibila de altii, este reflexia si confirmarea pacii si iluminarii perfecte,(cunoasterii absolute a adevarului) de care spiritul respectiv se va bucura in locuintele magnifice pregatite de Mine pentru el, in care Eu Insumi il voi primi, ca rasplata pe drept si pe deplin meritata.(286,13)

REACTIILE TEOLOGILOR SI MATERIALISTILOR

39. Nu te mira si nu te lasa afectat de ei, cand iti vor spune, in cunoasterea lor “studioasa”, ca Cel care ti-a vorbit in aceasta perioada trebuie sa fie “Inselatorul” anuntat si prevestit ca va putea savarsi chiar si minuni, in scopul de a-i pacali pe toti, inclusiv pe cei “alesi”. Cu adevarat iti spun, ca multitudinea de oameni care vor gandi astfel, sunt ei insisi in slujba “inselatorului” respectiv, desi, cu vorba, te pot asigura ca nu raspandesc decat adevarul despre care au studiat in cartile sacre.

40. Nu uita ca fructele sunt cele dupa care se recunoaste copacul roditor, iar Eu iti spun ca fructul(Meu) este Cuvantul Acesta(profetic), care a coborat in intelectul uman, facand sa vibreze vorbitorul cu intreaga lui fiinta, femei sau barbati simpli, cu inimi sincere si dezinteresate(altruiste). Prin fructele si progresul spiritual al celor care au “gustat” din acest Cuvant, omenirea va recunoaste ca Eu sunt Copacul care a rodit prin ei.

41. DOCTRINA SPIRITUALA,TRINITARA, a FIULUI OMULUI, dar DE IMACULATA CONCEPTIE(Mari-an=fiul fecioarei Maria) se va raspandi larg, cauzand un puternic semnal de alarma in randurile celor care, crezand ca au studiat si inteles corect lectiile primite anterior de la Tatal Ceresc, au devenit foarte mandri de cunoastera lor filozofica si stiintifica, fara sa bage de seama evolutia spirituala pe care constiinta colectiva a omului(si implicit omenirea in ansamblul ei) a atins-o.

42. Pe masura ce ei se vor trezi din letargia lor, vor baga de seama felul in care omenirea, spiritul oamenilor contemporani, simte si gandeste astazi. Prima lor reactie va fi sa declare “anatema” impotriva acestei innoiri si regenerari a constiintei, impotriva tuturor acestor numite de ei ”noi idei” si sa condamne aceasta “miscare” ca fiind provocata de Anticrist.

43. Apoi vor justifica respingerea lor, apeland la Scripturile vechi, la Cuvantul Meu si la profetiile pe care le-am dat in cea de-a doua era, incercand sa combata noua Mea manifestare, noile Mele lectii si, fara sa-si dea seama, tocmai implinirea prezenta a promisiunilor Mele din a doua era, care au loc in fata ochilor lor.

44. Prin transmitere orala sau scrisa, discipolii Mei vor raspandi Cuvantul Meu atat de larg, incat acesta va ajunge pana la cei care nu admit nimic nou, daca vine in contradictie cu ideile lor preconcepute, nici nimic din ceea ce este mai presus de material, adica supranatural. Acestia Ma vor numi un fals Dzeu, pentru Cuvantul, pe care vi l-am adus in aceasta era.

45. Dar cand veti auzi aceasta, chiar daca veti suferi, nu va veti descuraja, nici nu veti slabi in credinta voastra, caci va veti aduce aminte cu emotie, ca Invatatorul vostru v-a prevenit despre aceasta, intarindu-va pentru a rezista acestei incercari.

46. Pe de alta parte,va spun,ca chiar daca veti intalni in drumul vostru falsitatea, ipocrizia, fanatismul, superstitia si idolatria, nu judecati pe niciunul dintre ei, din cauza acestor erori de gandire, ci incredintati-i Mie, dupa ce ii veti fi instruit din Cuvantul Meu. Caci Eu sunt singurul in masura sa judece, pentru ca doar Eu stiu cine este fiecare cu adevarat: fals dumnezeu(idol), apostol pe nedrept, fals trimis(Cristos), sau fariseu ipocrit.(27,32-35)

47. Numele Meu si Doctrina Mea vor fi preocuparea mentala a tuturor, caci noua Mea venire va fi dezbatuta si judecata, iar razboiul religiilor, al confruntarilor de idei, crezuri, credinte, filozofii si stiinte va izbucni, din el luand nastere mari oameni de credinta, care vor proclama si demonstra ca Cristos este din nou printre oameni. In acele momente, din infinit, Eu insumi voi incuraja acele inimi si voi implini miracole, insotindu-i oriunde merg, pentru a le confirma si intari credinta in Mine.(146,8)

EFECTUL DOCTRINEI SPIRITUALE

48. Pe masura ce Lumina Mea s-a extins, cuprinzand intregul Univers, a generat si impulsionat cautarea adevarului in toate doctrinele si astfel, a cauzat pozitionarea oamenilor in diferite credinte.

49. Acest eveniment a fost prevestit si este o implinire a profetiilor lasate in scris. Cine poate spune cu exactitate, care dintre ele detine adevarul? Cine poate, printre ele, recunoaste lupul rapitor deghizat in oaie pasnica? Cine este Acela, ale carui haine exterioare impecabile reflecta si ne asigura de puritatea interioara absoluta a lui Dzeu?

50. Trebuie sa practici spiritualitatea, sa devii o fiinta spiritualizata pentru a discerne si descoperi adevarul, caci umanitatea s-a divizat in tot atat de multe credinte, pe cat de multe idei a produs mintea umana, de-a lungul evolutiei(si involutiei) ei.

51. Si astfel, nenumarate secte si religii au fost infiintate si va fi foarte dificil pentru tine sa judeci si sa discerni samburele de adevar care exista in fiecare dintre ele.

52. Doctrina Mea ilumineaza mintea umana astfel incat, putin cate putin, omul sa ajunga sa inteleaga bazele perfectionarii muncii sale, redirectionand-o pe o cale perfecta si elevata.

53.Vine timpul cand orice religie sau secta se va autocerceta incercand sa descopere ce anume din ea apartine Muncii(doctrinei)Mele. Dar ca sa gaseasca aceasta comoara, omului ii este necesar sa-si eleveze spiritul si sa asculte de vocea constiintei sale.(363,4-8 si 29)

54. Multe religii exista pe acest pamant ,dar nici una nu uneste oamenii cerandu-le sa se iubeasca unii pe altii. Doar doctrina Mea spirituala cere si indeplineste aceasta munca. In zadar lumea va opune rezistenta luminii acestui ideal avansat, civilizator,divin.

55. Cand persecutia discipolilor Mei atinge punctul culminant, elementele naturii vor fi dezlantuite, dar atunci, umanitatea va vedea un exemplu al puterii cu care i-am inzestrat pe ucenicii mei, caci doar prin rugaciunile lor, ele vor fi calmate.(243,30)

56. Lumea va tremura la auzul Cuvantului Meu predicat natiunilor, caci spiritul umanitatii care este pregatita sa Il primeasca, va vibra de placere si in acelasi timp de teama. Apoi,acelasi Cuvant, ii va permite celui care doreste sa cunoasca adevarul, sa se elibereze din sclavia conceptiilor materialiste si sa se reinventeze pe el insusi, pe acelasi nivel de frumusete morala si noblete intelectuala cu orizontul luminos, care i-a fost prezentat in fata ochilor. Dar, in acelasi timp, ii va lasa pe cei care se complac si persista in confuzie, sa continuie lupta lor zadarnica impotriva luminii oricat doresc.

57. Convertirea la spiritualitate va aduce prietenie si fraternitate intre natiuni, dar va trebui sa te pregatesti, caci batalia in disputa de idei va fi dificila si crancena. Iar daca, din acelasi motiv, natiunile declara razboi una alteia, aceasta nu se intampla din voia Mea, ci din cauza ca nu au inteles nimic din Legea lui Dzeu.(249,47-48)

58. Timpul Judecatii Universale a sosit , iar Eu voi judeca toate religiile si toate lucrarile. Din spiritul omului, strigatul care cere expunerea minciunii si descoperirea unicului Adevar, va ajunge la Cer, caci trezirea spirituala va fi fost produsa. Atunci, ei vor cere Tatalui suportul si ghidarea luminii care sa-i ocroteasca in aspiratia lor catre libertate. Iar acea lumina si suport va fi doctrina “Duhului Sfant”, invatatura pe care v-am oferit-o voua, dar le apartine tuturor, caci Eu sunt Tatal fiecaruia si al tuturor. (347,27)

IMPORTANTA NOII REVELATII

59. In aparenta, aceasta revelatie nu contine nimic deosebit, dar in timp, vei vedea cat de importanta va deveni ea pentru intreaga umanitate.

60. Printre acesti oameni, sunt discipoli de toate felurile: unii, care vad doar o crampeie din magnitudinea acestei munci si presimt transformarea pe care aparitia ei o va produce in lume, altii se multumesc sa considere ca este o cale buna, iar altii nu vad de loc nimic maret in ea, se indoiesc de triumful ei ca doctrina,de popularitatea ei si de instaurarea ei in inimile oamenilor alaturi de celelalte doua carti sacre. Acestora din urma le spun ca Doctrina Mea este o bijuterie pe care le-am incredintat-o si ale carei straluciri divine le raman invizibile pentru ca nu au dorit sa analizeze atent Invataturile Mele ca sa le poata vedea.

61. Uiti ca in a doua era, insusi Cuvantul lui Cristos a fost pus la indoiala si ca oamenii s-au oprit sa-l studieze in amanunt si sa judece nu numai originea lui ,dar si provenienta genealogica a lui Isus? Si toate acestea, doar ca sa-i conduca la o concluzie gresita, aceea de a-si renega propria salvare? Caci ei nu puteau concepe, ca, un simplu calator, fiul unui tamplar din Nazaret si al unei femei modeste, care, umbland imbracat in vesminte atat de simple, din poarta unui oras in alta, predicand o invatatura cel putin ciudata si adunandu-si o mana de discipoli, ar putea fi Regele multasteptat si promis de Dzeu poporului Israel din timpurile istorice ale iesirii din Egipt.

62. Iti dau aceste explicatii, ca sa iti atrag atentia ca omul se uita la aspectul exterior incercand sa aprecieze maretia sau nobletea unei persoane, lasandu-se inselat de aparente si de propriile simturi fizice, care il plaseaza in confuzia creata de aceasta iluzie, a realitatii fizice cand de fapt, calitatile morale ale unei persoane ar trebui sa le caute, sa le simta si apoi sa le judece doar cu spiritul.

63. Eu a trebuit sa-Mi vars sangele, sa-Mi dau viata si sa renasc din mormant, pentru ca omul sa vada si sa recunoasca adevarul de dincolo de iluzia fizica, materiala. Din ce otrava doresti acum ca Spiritul Meu sa bea, pentru a Ma crede? Umanitate, oare ce nu as face ca sa te vad salvata?(89,68-69 and 71-73)

64. De aceea, cel care sustine ca Doctrina Mea este un pericol in calea progresului material al omenirii, comite o grava eroare. Caci, Eu Insumi, Maestrul suprem, am venit in persoana, sa va predau doctrina Mea si sa va arat calea spre adevaratul progres si sa va deschid drumul evolutiei. Cuvantul Meu nu vorbeste numai spiritului, ci si ratiunii, mintii umane si chiar si simturilor fizice. Doctrina Mea nu vine sa-ti inspire doar viata spirituala, ci vine sa aduca lumina in toate domeniile, stiintific, tehnologic, etc, caci doctrina Mea nu invata omul doar cum sa gaseasca fericirea dupa moartea fizica, ci inspira omul sa traiasca o viata, care este placuta prin comfortul sanatatii, merituoasa si nobila, folositoare celor din jur si planetei.(173,44)

65. Cea de-a treia era, cea in care traiesti, este era clarificarii marilor mistere. Inteleptii si teologii vor trebui sa-si corecteze cunoasterea, pusi fiind in fata adevarului, pe care ti-l dezvalui acum.

66. Acesta este timpul in care omul isi va deschide ochii sa perceapa lumina intelepciunii Mele, caci lumina acestei doctrine il va renaste spiritual la adevarata viata.(290,51-52)

67. Oamenii vor incerca sa nege adevarul revelatiilor Mele, dar faptele, dificultatile si evenimentele ce vor avea loc, vor fi marturia adevarului grait de poporul meu, iar de pe buzele lor, el va fi lansat public, ca marele mesaj al Erei a treia. Si prin aceste scrieri (traduceri), Doctrina Mea va fi raspandita peste tot in lume, caci ele sunt indreptatite si legitime, dorinta inspirata trimisilor Mei chiar de la inceputurile emiterii acestei lucrari. Am cerut doar sa fie transmisa in modul cel mai limpede si simplu cu putinta, ca sa ajunga la inima cititorului in forma cea mai pura, in care adevarul continut si esenta lui este protejata cu gelozie.(258,6)

68. In cea de-a doua era, sosirea Mea in forma umana a fost crezuta doar de cativa. In ciuda acestui fapt, umanitatea, mai tarziu, a inceput numaratoarea unei noi ere, de la data nasterii pruncului Isus unanim recunoscut ca Salvator al omenirii. Tot astfel se va intampla si cu cea de-a treia era. Data inceperii comunicarii Mele cu omenirea, sau venirea Mea printre voi in spirit, in persoana Duhului Sfant, va fi considerata maine, ca inceputul unei noi ere.

69. Ascultati ceea ce Cristos, manifestarea dragostei divine, va spune: Pace oamenilor de buna vointa, celor ce iubesc adevarul si raspandesc samanta luminii divine!(258,41-43)

Pacea Mea fie cu voi toti!