AL TREILEA TESTAMENT CAPITOLUL 8… NOI COMUNITATI ALE LUI CRISTOS… Discipoli, Apostoli si Emisari Divini

AL TREILEA TESTAMENT CAPITOLUL 8... NOI COMUNITATI ALE LUI CRISTOS... Discipoli, Apostoli si Emisari Divini

<= înapoi

Flag Romania  CAPITOLUL 8… NOI COMUNITATI ALE LUI CRISTOS

=> PDF

AL TREILEA TESTAMENT CAPITOLUL 8… NOI COMUNITATI ALE LUI CRISTOS… Discipoli, Apostoli si Emisari Divini

Lumini si umbre in congregatiile Noului Meu Cuvant, Noii Mele Revelatii

1. Daca noul meu Cuvant, (sau noua Mea revelatie) ar fi fost dat tuturor natiunilor, majoritatea L-ar fi respins din pricina vanitatii, materialismului, egocentrismului si grandomaniei umane a colectivitatii, care nu este educata, pregatita sa accepte nimic(nici o doctrina) care vorbeste despre modestie inteleapta, spiritualitate si fraternitate. Lumea, in general, nu este inca pregatita sa inteleaga adevarata dragoste si de aceea, majoritatea nu este sensibila la a-Mi recepta prezenta in forma spirituala, invizibila.

2. La fel ca Isus, pruncul, care a cautat scobitura unei roci neslefuite pentru a veni pe lume, in forma fizica, in urma cu ~ 2000 de ani, la fel, Eu, acum, am gasit acest colt uitat de lume, dispus sa asculte vocea Mea si in stare sa o auda, desi, la fel de saracacios precum staulul de vite, binecuvantat sa gazduiasca miracolul sosirii lui Mesia in era trecuta.(124,13-14)

3. Exemplul acestor oameni simpli, care Ma adora din inima, fara ceremonii si simboluri, fara “pastori”, lideri si mentori, care sa ii ghideze pe calea cunoasterii Mele, va fi chemarea la trezire spirituala a celor care dorm de secole si un puternic stimul pentru regenerarea si purificarea multora dintre copiii Mei.(94,39)

4. Urmand perceptele doctrinei Mele, nici un tron nu va fi construit pentru ca, de la inaltimea lui, un spirit exaltat, sa se considere superior si indreptatit sa domine spiritele fratilor lui. Nimeni nu va fi incoronat, sau imbracat in culoarea regala a purpurei, ca sa incerce sa Imi ia locul, sa Ma “reprezinte” sau Ma “inlocuiasca” temporar, pe Pamant, nici nu va fi “uns” ca “duhovnic”, ca sa primeasca confesiunile oamenilor si sa judece sau sa ierte, pe baza lor, sa condamne, sau sa dea sentinte asupra actelor umanitatii. Pentru ca numai Eu pot judeca spiritul omului de pe pozitia unei curti perfecte si juste, care este perspectiva Divina.

5. Se poate ca Eu sa trimit pe cei care sa corecteze, invete si ghideze, dar nu voi trimite pe nimeni sa judece si sa pedepseasca. I-am trimis pe cei care au fost mentorii umanitatii, (apostoli), dar niciodata pe cei supranumiti “Domnitori” sau autointitulati “Tati”(papalitate). Caci singurul Tata al spiritului sunt EU. (243,13-14)

6. Imi voi alcatui, in acest timp, o echipa de oameni, care vor iubi cu gelozie Legea Mea, adevarul si caritatea. Ei vor fi ca o oglinda pentru ceilalti, care isi vor vedea in ei, greselile in care au cazut. Ei nu vor fi judecatorii nimanui, dar munca lor, virtutile si simtul datoriei lor fata de Dzeu, ii vor impresiona pe toti cei cu care vor veni in contact si vor arata calea corecta, tuturor celor, care, nu se conformeaza regulilor Mele morale.

7. Cand acesti oameni vor deveni puternici si numerosi, vor atrage atentia celorlalti asupra lor, si ii vor surprinde cu puritatea inimii si lucrarilor lor, cu sinceritatea cu care Ma onoreaza in viata lor. Atunci oamenii vor intreba: cine sunt acestia, care, fara sa aiba temple, stiu sa se roage in felul acesta? Cine i-a invatat pe ei sa-L adore pe Dzeu in felul acesta simplu, fara sa simta nevoia de a construi altare sau biserici? De unde vin acesti misionari calatori si cum reusesc, asemeni pasarilor cerului, sa subziste in timpul acestui “turneu”, care se intinde pe parcursul intregii lor vieti, fara sa munceasca, sa semene sau sa recolteze pamantul, fara o sursa de venit, dintr-o munca specifica, productiva, care sa le solicite si sa le ocupe cea mai mare parte a timpului?

8. Iar Eu am sa le raspund ca acest popor, modest si simplu, puternic impotriva pasiunilor desarte lumesti si iubind cu gelozie legea Mea, nu a fost pregatit de scoli terestre. Aceste multimi de oameni, care se bucura sa faca bine altora si iluminati fiind de inspiratia Mea divina, care se revarsa direct asupra lor, stiu sa atinga inimile oamenilor cu mesajul iertarii Mele, care aduce pace si mangaiere sufletelor lor, nu au fost invatati de nici un cult, preot, pastor, predicator sau “seminar(universitate, scoala) teologic” de pe Pamant. Pentru ca, intra-devar iti spun, ca, in aceste timpuri, nu exista pe Terra nici un singur om, care, sa poata preda, invata pe altul, adorarea lui Dzeu “in Spirit si in Adevar”, asa cum Dzeu Insusi asteapta si doreste a fi iubit si onorat. Adevarul nu locuieste in bogatiile si puterile lumesti, nici in fastul ceremonial, ci, din cauza ca recunoaste suprematia lui Dzeu, este modest si isi gaseste placerea sa locuiasca in inimile sincere, nobile si curate ale oamenilor cinstiti, care il iubesc si il practica. Unde sunt acele inimi?(154, 12-14)

9. Am chemat pe multi dintre copiii Mei, sa primeasca diferite misiuni si responsabilitati, in cadrul acestei Opere de salvare si recuperare a celui pierdut, fiecare, conform talentului si pregatirii sale si cu acestia, am format poporul Meu, noul Meu apostolat, un nou “Ierusalim”, un nou popor “ales”, insarcinat cu o misiune speciala prin valoarea ei umanitara, cum s-ar putea corect spune.

10. Astfel, am format ghizi spirituali si am impartit multimea in congregatii mai putin numeroase, ca sa fie mai usor de instruit.

11. Purtatorilor Mei de cuvant, le-am dat darul profetiei, pentru a comunica celor adunati, minunea inspiratiei Mele, tradusa in limbaj uman.

12. Altora, le-am conferit privilegiul de a vedea in planul spiritual, si de a prevesti viitorul, ca sa previn, prin ei, oamenii, despre ce urmeaza sa aiba loc, pentru ca ei sa nu-si piarda credinta, ci dimpotriva, increderea lor in Mine, sa creasca, odata cu sosirea greutatilor.

13. Celor care sunt alesi ca stalpi de rezistenta ai acestei misiuni, le revine sarcina de a-i ajuta pe cei trimisi in pelerinaj, cat si pe ghizi in a purta crucea celor din congregatia lor, ca Simon din Cyrena, care a preluat crucea, de pe umerii lui Isus, pe urcusul Calvarului.

14. Altii, care au fost daruiti cu talent oratoric, pentru a transmite mesajele Noului Meu Cuvant si alcatui analize ale lui, sunt, de asemenea, posesorii balsamului sacru vindecator, care alina suferinta celui bolnav, astfel incat, impreuna, sa practice caritatea pentru cel in nevoie, prin mijloacele emanatiilor spirituale sanatoase.

15. Am numit “scribii Mei de aur”, pe cei care, au transpus pe hartie mesajele Mele, revelatii, profetii si invataturi pentru cea de-a treia Era, alcatuind cartea, pe care vreau sa v-o las, sub titlul de “al treilea testament”.

16. Pietre de rezistenta i-am numit pe toti aceia care, urmau sa devina exemple de fermitate, stabilitate si tarie de caracter printre cei din poporul Meu. Caci exemplul, cuvantul si suportul lor va fi constant acelasi, invariabil si de nezdruncinat, ca stanca.

17. Acum, intrucat acest stadiu al comunicarii Mele este incheiat, cantaresc toate sarcinile si analizez pe toti cei meniti sa le duca la indeplinire. Ii chem sa intre intr-un studiu profund si sa cunoasca rezultatul muncii lor. Ii acompaniez pe toti in aceasta ora de meditatie…(335,27-28)

18. Ca in toate timpurile, multi sunt chemati, dar putini alesi, pentru ca, ii selectez si aleg doar pe cei care, sunt gata sa-si indeplineasca, cu succes, misiunea, la momentul necesar, celorlalti oferindu-le mai multa lumina, ca sa invete cum sa astepte si sa se pregateasca a fi gata, pentru data viitoare, cand le va veni randul si lor, sa se implice cu maxim potential si totala responsabilitate.

19. Cat de multi sunt cei care au primit chemarea, fara sa fie timpul a li se incredinta o anumita responsabilitate, dar au participat totusi la lucrarea Mea, amestecandu-se printre discipolii si lucratorii Mei, fara ca spiritul lor sa aiba puterea si nivelul de evolutie necesar, pentru a-si purta greutatea crucii proprii si fara ca el sa detina intelegerea luminii necesare pentru receptionarea mesajelor inspiratiilor Mele! Ce au facut ei, indata ce s-au vazut printre randurile celor alesi? Au profanat si otravit mediul, grupul echipei lor, contaminandu-i pe altii cu inclinatiile lor rele, mintand, semanand discordie si profitand atat de Numele Meu, cat si de darurile cu care Mi-am inzestrat discipolii, alesi pentru indeplinirea misiunilor.

20. Nu incercati sa aflati cine sunt acei indivizi, caci nu veti reusi. Numai Eu, divinul Judecator, stiu cine sunt ei si le vorbesc prin vocea constiintei lor astfel: “ Fii vigilent si roaga-te sa-ti daruiesc pocainta pentru greselile tale inainte de a fi prea tarziu. Daca te caiesti, vei fi asezat la masa Mea, unde va avea loc un festival al reconcilierii si iertarii.”(306,53-55)

21. Acesta este adevarul, nu toti iubesc lucrarea Mea, chiar si atunci cand se desfasoara printre ei, caci nu au inteles corect chemarea Mea la libertate prin totala renuntare la vechile “obiceiuri”, de aceea iti spun ca, chiar si printre ucenicii Mei, unii fac voia Mea, iar altii fac voia lor.

22. Cei care vin la Mine si Ma urmeaza, din dragoste, iubesc Cuvantul Meu, pentru ca stiu ca ii corecteaza fara sa ii raneasca, aratandu-le defectele lor, fara sa ii faca de rusine, in public sau in intimitate. Acesta este motivul, pentru care, ei persevereaza pe calea Mea, punand in practica, in viata lor, Cuvantul Meu. Motivul este dragostea pentru Mine. Ea nu este posibila fara dezgustul fata de caile lumesti, in care toti oamenii sunt implicati si prin urmare, ea cere totala ”lepadare (negare) de sine”, adevarata pocainta.

23. Cei care, venind la Mine, nu urmaresc decat a obtine un mijloc de trai usor sau respectabilitate sociala, pentru a se bucura de o aparenta superioritate si lauda desarta omeneasca, in loc de a cauta perfectiunea spiritului lor, nu suporta Cuvantul Meu, cand acesta le arata defectele si se implica intr-o activitate, munca distincta de a Mea, care le permite sa faca ce vor, ceea ce doresc ei, ceea ce li se pare lor bine, bun sau satisfacator, acceptabil si suficient de folositor. De aceea a fost scris ca, multe cai li se par bune oamenilor, dar, in cele din urma, duc la moarte… Ei nu au inteles ca, in timpul Manifestarii Mele, ceea ce trebuie facut, este sa Ma asculte cu foarte mare atentie, ca sa inregistreze corect mesajele Mele, ca apoi sa le analizeze, memoreze in mintea lor si asimileze in inima lor, punandu-le in practica vietii lor de zi cu zi, ca sa le poata apoi transmite altora, in primul rand prin exemplul personal, ca un practician al credintei, apoi prin predicarea lor, raspandirea lor verbala, acolo unde este necesar, ca un teoretician al credintei.(140,72-74)

24. Am spus ca timpul confuziei, al neascultarii, va sosi, in care, unii dintre lucratorii Mei, se vor ridica sa sustina ca Manifestarea comunicarii revelatiilor Mele, prin intermediul intelectului uman, nu va inceta niciodata, dar momentul in care, Cuvantul Meu se va implini, va veni oricum, in ciuda faptului ca, omul incearca sa-si interfereze vointa proprie in planul Meu, care este perfect.

25. O, cate erori au fost comise, de-a lungul umblarii cu Mine, tocmai de catre cei carora le-am incredintat un dar de valoare si responsabilitatea purtarii lui! Cat de multa interpretare gresita si neantelegere a fost raspandita in randurile copiilor Mei dupa anul 1950!

26. Cu lipsa lor de intelegere si nesocotinta lor omeneasca, ei se plaseaza in afara Caii Mele, a Adevarului si armoniei, neacceptand autoritatea Mea, retinand atat caritatea, cat si gratia iertarii Mele pentru cei aflati in nevoie.

27. Inca o data, Israel(cu referire aici la noul Israel) nu isi va recunoaste fratii, caci va exista dezbinare intre “triburile “ sale, (gruparile sau congregatiile sale diferite)…Inca o data, vor distruge si calca in picioare, Legea curata si pura pe care Le-am incredintat-o si de aceea, se vor intoarce la obiceiurile lor ancestrale, idolatrice, care ii vor conduce spre fanatism, se vor indrepta catre secte si vor cadea in confuzia si intunericul din care i-am chemat, complacandu-se din nou in doctrine false, cuvinte iscusit “inflorite”, concepute si date lor de catre semenii lor.

28. Atunci, reprezentantii si liderii religiilor false si ai sectelor, vazand ca Israel este ranit, dezorientat, slabit si dezbinat, vor cauta motive sa il distruga, si sa alunge de pe fata pamantului prezenta lui, prin care, Lumina mea, trebuia raspandita ca stralucirea diamantului, ca sa se exalte si inalte pe ei insisi la titlul si “onoarea” de mesageri ai Mei, in rolul de “alesi”, adevarati trimisi si ambasadori ai divinitatii Mele pe Terra.(363,47-49,51-57).

Avertismente pentru cei care aud despre Lucrarea Mea de spiritualizare

29. Pana in prezent, adevaratii umanitarieni-invatatori prin spiritualizare, nu au aparut si nu s-au ridicat din randurile oamenilor, de aceea doresc ca, dupa finalizarea transmiterii doctrinei Mele, ea sa fie inteleasa si asimilata suficient de bine, pentru a fi aplicata in vietile voastre, ca sa va bucurati de roadele ei, caci fructele ei sunt bucuria si pacea. Pana acum, ceea ce ati practicat voi, a fost, mai degraba, o versiune limitata, conforma normelor voastre sociale si intelegerii voastre a Lucrarii Mele, foarte departe de adevarata spiritualitate.

30. Caci este nevoie sa te inarmezi cu taria de a-ti accepta si recunoaste greselile, care te-au condus spre confuzie, de a amenda practicile, care te-au impins inapoi spre involutie si sa-ti urmaresti scopul, ca doar Adevarul si puritatea Doctrinei Mele sa razbata printre voi, sa emane din voi, sa fie practicata si raspandita.

31. Nu te teme sa schimbi forma exterioara a practicii tale de adorare, ci teme-te sa nu alterezi cumva esenta doctrinei Mele, adora-Ma cu adevarat, practicand doctrina Mea in esenta ei spirituala si profund umanitara, urmarind binele absolut al umanitatii, care vine din implinirea Voii Divine, prin unirea cu Spiritul Creator, Sursa Vietii Eterne.(252,28-30)

32. Foloseste la maxim timpul care ti-a ramas, ca sa memorezi si practici Invataturile Mele, ca sa asimilezi cat mai multa lumina si gratie divina, ca sa avansezi pe calea evolutiei spirituale, lipsa ta de progres, datorandu-se doar faptului ca, ai continuat sa practici cultul eronat al materialismului…

33. Pana acum, ti-a lipsit credinta necesara sa abandonezi simbolurile, formele si ritualurile “stramosesti”, ca sa te lansezi in explorarea infinitului, in cautarea Mea. Ti-a lipsit curajul sa acorzi incredere spiritualului, care este sursa, radacina si cauza materialului si ai conceput o cale aparent spirituala, bazata doar pe materialism si eroare.

34. Eu nu doresc sa “formez” ipocriti, ci sa lucrez cu sinceri iubitori ai adevarului, ca sa-i “calific” in apostoli ai libertatii si “pescari de oameni.” De aceea va vorbesc cu claritate, ca voi sa va indreptati caile si sa aratati lumii, prin vietile voastre, adevarul care exista in aceasta Misiune Divina. Nu predica doctrina Mea, in timp ce practici contrariul in viata ta, caci, procedand astfel, vei crea doar confuzie in randurile umanitatii. Daca pretinzi ca esti spiritualizat, fii intr-adevar o fiinta spirituala, o noua creatie, provenita din Spiritul Sfant, adica din Dzeu, nu din practici si obiceiuri lumesti, la care, in mod constant, tu revii.

35. Mai presus de toate, cunoaste in ce consta Munca Mea, misiunea si lucrarea Mea, studiaza ce inseamna Legea Mea, care anume este chemarea ta, si afla cum trebuie sa o duci la indeplinire. Apoi, lasa-te ghidat de propria constiinta si de cunoasterea Doctrinei Mele, pe care ai acumulat-o, daca nu ai un ghid, capabil sa te asiste pe calea progresului tau, marcandu-ti pasii. In felul acesta, nu vei putea invinovati pe nimeni, de oricare dintre erorile, stagnarile, sau esecurile tale pe cale.(271,27-30)

36. De la inceputul comunicarii revelatiilor Mele, prin intermediul intelectului si limbajului uman, am dorit ca voi sa puneti in practica darurile spirituale, astfel incat, in momentul plecarii Mele, voi sa nu va descurajati, ci, din cauza ca ati parcurs deja inceputul, partea cea mai grea a drumului, sub asistenta Maestrului, sa fiti capabili a duce la indeplinire aceasta misiune delicata.

37. Unii dintre voi au inteles corect mesajele Divine si au depus efortul necesar, pentru ca ele sa-si atinga scopul, dar majoritatea le-au interpretat gresit, nefiind in stare sa obtina rezultatul scontat, sa “ rodeasca”, desi au fost “plantati” linga apa.

38. Acestea sunt erorile asupra carora vreau sa va atrag atentia, ca sa le corectati, pentru ca nu doresc ca cei, care s-au straduit sa fie instruiti atat de multi ani, sa ajunga bataia de joc a umanitatii…(267,65-67)

39. Unii sunt interesati doar de esenta Cuvantului Meu si captivati de ea, avanseaza pe calea evolutiei spiritului lor, dar altii, cei superficiali, stau ancorati in pasiunile lor fizice, omenesti, adopta doar forma exterioara de inchinare Mie, nemultumiti ca este considerata eronata de Dzeu si mentionata ca atare.

40. Numai Eu stiu cine va raspunde inaintea Mea, pentru toata cunoasterea, care a fost ascunsa, blocata, reprimata sau modificata in asa fel incat sa nu dea roada, dupa ce Eu insumi am oferit-o lumii prin profetii Mei pentru a fi raspandita.(270,8-9)

41. Mediteaza, cugeta adanc si descopera ca unitatea(si taria) voastra Divina poate fi obtinuta doar prin detasarea de pasiunile egoiste umane si de mandria fanatismului…

42. Cum puteti voi crea pace pe Pamant, daca fiecare considera si proclama invatatura lui, ca fiind singura corecta, iar pe cele ale altora, gresite si false?

43. Fanatismul este ignoranta, intuneric si orbire, iar roadele lui,(razboiul,crima, asuprirea si dominatia) nu au nimic de-a face cu lumina.(fericirea, pacea, libertatea spirituala si fizica).(289,8-10)

44. Cu adevarat iti spun ca, daca nu va uniti in a practica doctrina Mea inteleasa corect, umanitatea va va imprastia si respinge din mijlocul ei, vazand ca vietile voastre sunt contrare invataturilor pe care, doar le predicati altora, fara sa credeti voi insiva in ele.

45. Ce se va intampla, daca oamenii descopera ca, in fiecare loc, exista un mod diferit de practica a doctrinei Mele si de inchinare?

46. Ti-am incredintat tie ultimii 3 ani ai comunicarii Revelatiilor Mele, astfel incat sa contribui la unirea acestor oameni, o unificare atat a lor intre ei, cat si a spiritualului cu forma de inchinare exterioara corecta, astfel incat, munca ta, sa emane armonie si egalitate intre oameni, aceasta fiind singura dovada ca voi toti ati fost instruiti de un singur Maestru -Invatator: de Dzeu Insusi, care este UNIC.(252,69-71)

Noii Apostoli si adevaratul Apostolat

47. Nu incerca sa limitezi aceasta Lucrare, care este universala si infinita, nici nu incerca sa-ti limitezi propria dezvoltare spirituala, caci cu cat inaintezi mai mult pe calea studiului si practicii, cu atat mai multe revelatii vei primi. Vei discerne miracolul divin emanand in cele mai simple lucruri, apoi manifestandu-se in toata creatia, care te inconjoara si il vei simti vibrand si pulsand in interiorul fiintei tale.

48. De aceea, ca discipol al Meu, vei convinge si converti prin adevarul Cuvintelor Doctrinei Mele si puterea faptelor tale, care vorbesc despre Mine, prin simplitatea si modestia ta, nu cautand sa impresionezi lumea cu abilitatile tale extraordinare si puterile tale misterioase miraculoase.

49. Adevaratul discipol al lui Isus va fi atat de avansat, pe cat de simplu si modest, caci el isi va intelege Maestrul si se va face inteles de fratii sai.(297,15-17)

50. El va captiva prin compasiunea si puterea lui de convingere, se va ridica sa resusciteze pe cel cazut, invins, redandu-i victoria asupra adversitatilor si asupra lui insusi, asupra cauzelor caderii sale.

51. In compasiunea lui divina, apostolul lui Cristos se va neglija pe sine, va uita de propria suferinta si de grijile personale, pentru a se ocupa de fratii sai, imitandu-l astfel pe Maestrul Sau, ca unul care stie, dincolo de orice indoiala, ca Tatal ajuta imediat pe cel care pune mai presus de sine, nevoia de hrana spirituala a unui copil al lui Dzeu. El nu mai poate gazdui egoismul in inima lui. Caci cel care a invatat sa uite de sine, pentru a aduce un zambet de speranta, in locul tristetii, o picatura de balsam in locul durerii, acela va fi inconjurat de lumina pe drumul intoarcerii lui acasa, bucurandu-se de binecuvantarea Mea promisa tuturor, de pace si beatitudine.(293,32-33)

52. De multe ori v-am spus ca voi si aceia sunteti una! Vino la masa Mea din nou, gusta din vinul Meu si din painea Mea, hraneste-te din Mielul lui Dzeu, caci el este originea si sursa vietii eterne. Vino, tu, cel care insetezi, esti infometat si considerat “ne-curat”, mananca pe saturate, intareste-te, ca sa-ti poti ridica crucea si sa-mi urmezi Mie. Iti voi aseza spiritul la masa, caci apostolul meu, in aceasta perioada, va putea fi atat femeie cat si barbat.

53. Femeia a fost cea care, in aceasta perioada, a ridicat steagul spiritualitatii, in fruntea multimilor. Ele au imprimat ,de-a lungul caii, urmele pasilor apostolilor, iubitori gelosi ai Legii Mele.

54. In noul Meu apostolat, femeia va fi alaturi de barbat, ca partener egal, si nu va exista bariera de varsta in slujba Mea. Acelasi lucru este valabil si pentru copil sau batran, mama sau fiica tanara, caci eu caut spiritul tau, iar acesta a trecut de varsta copilariei cu mult timp in urma.(69,16-17)

55. Daca ti-am spus, in cea de-a doua era, ca Imparatia Mea nu este din lumea aceasta, acum iti spun ca nici a ta nu este din lumea aceasta, care iti este desemnata doar temporar.

56. Eu vin sa-ti descopar adevarata viata, care nu a fost niciodata si nu este bazata pe materialism si nici conditionata de acesta. Din acest motiv, omul se va revolta inca o data impotriva Doctrinei Mele eterne, identica cu invatatura Mea din a doua era. In ciuda faptului ca ea vorbeste despre aceeasi dragoste, intelepciune, si dreptate a lui Dzeu din toate timpurile, ea nu va fi inteleasa imediat. Umanitatea Ma va judeca iarasi, si din nou Ma Va pune pe cruce, dar Eu stiu ca Invatatura Mea trebuie sa treaca prin asta, ca apoi sa fie recunoscuta si iubita. Caci Eu ingadui aceasta, ca Unul care stiu ca tenacii Mei persecutori de astazi vor fi credinciosii Mei slujitori altruisti de maine, caci Eu le voi da mari dovezi ale Adevarului Meu.

57. Acel Nicodim din a doua era, un print printre preoti, care L-a cautat pe Isus ca sa-L intrebe despre intelepciune si adevar profund, se va ridica din nou, in aceasta era, ca sa analizeze cu obiectivitate Lucrarea Mea si va sfarsi din nou prin a se converti la ea.

58. Acel Pavel, care din persecutor furios a devenit apostol, va aparea din nou in drumul Meu, si de pretutindeni , vor rasari si aparea noii Mei discipoli, unii ferventi, altii alegand sa stea in umbra. Ora prezenta este de extrema importanta, caci timpul despre care vorbesc se apropie cu repeziciune.(173,45-48)

59. Multimile au nevoie de cei a caror credinta devine mai puternica in timpul incercarilor, de cei caliti in bataliile atat lumesti cat si spirituale. Ei sunt cei care vor fi ghizii si liderii umanitatii de maine, caci in inimile lor nu exista nici o dorinta de a controla sau domina pe nimeni. In inimile lor nu exista egoism, caci atunci cand isi vor inalta spiritul ca sa comunice cu Dzeu, vor simti dragostea si caritatea Lui, de aceea vor oferi acelasi lucru fratilor lor.(54,53)

Trimisii lui Dzeu din toata lumea si din toate timpurile

60. Locuitorii Pamantului nu au dus niciodata lipsa de lumina spirituala. Nu numai acesti oameni au avut parte de profeti si de mesageri trimisi, caci Eu am trimis ambasadori tuturor, in scopul trezirii lor din amorteala spirituala.

61. Poti judeca cuvintele lor dupa continutul de lumina si adevar, atat de similar cu cel cuprins in Doctrina Mea.

62. Unii au sosit inainte de nasterea lui Isus, altii dupa intruparea Mea ca om, in plan terestru, dar toti au fost purtatorii unui mesaj spiritual, pe care l-au adus si impartasit oamenilor.

63. Acele doctrine, ca si a Mea, au fost profanate, alterate, iar cand rastalmacirea continutului nu s-a reusit, textele au fost mutilate, distruse sau ascunse de cunoasterea umana, omenirea fiind practic lasata sa “moara de foame”, in “beciul”(bezna) intunericului.

64. Un singur adevar si o singura moralitate au fost aratate oamenilor prin trimisi, profeti si slujitori ai adevarului. De ce atunci, diferite popoare, au diferite conceptii despre adevar, moralitate si viata?

65. Acelasi Adevar, care a fost denaturat de umanitate, de-a lungul secolelor, va fi restabilit si va straluci cu atata putere, incat, oamenilor, li se va parea ceva complet nou, desi este aceeasi lumina, care, dintotdeauna a fost data oamenilor, copiilor Divinitatii Mele, ca sa le arate calea de urmat pentru evolutia lor.

66. Multi sunt cei care au fost omorati pentru ca au rostit adevarul, multi altii au fost persecutati si torturati, pentru ca nu au amutit vocea adevarului auzita din interiorul lor.

67. Sa nu credeti ca Cerul a trimis doar pe cei care vorbesc despre spirit, moralitate si dragoste. Nu, a trimis de asemenea, pe cei care, au oferit oamenilor rodul stiintelor, acele crampeie de cunoastere, care, usureaza poverile oamenilor, si elimina cauza care le produce suferinta. Toti acestia au fost si sunt trimisii Mei.

68. Sunt de asemenea altii, tot mesageri ai Mei, care, fara sa aduca doctrine morale sau descoperiri stiintifice, invata oamenii a simti si admira frumusetea creatiei, producand incantare si mangaiere inimilor celor care plang.

69. Toti acestia au baut din cupa amara a nerecunoasterii si neintelegerii oferita lor de umanitatea, insensibila la frumos si bine, oarba fata de adevar. Tocmai de aceea, ai putea crede, ca timpul unei splendori spirituale se apropie sa fie instaurat in lume, dupa cum am promis, ca totul se va intoarce pe calea cea buna si invataturile Mele vor fi restaurate la esenta lor originala, pura, totusi, nu uita, ca totul va trebui judecat si purificat intai, inainte ca restaurarea sa poata incepe si desfasura. (121,9-16)

70. De fiecare data, cand este necesar ca, anumite revelatii sa fie facute cunoscute oamenilor, am trimis profeti sau “antemergatori”, care sa-i pregateasca pe oameni, sa primeasca lumina mesajului lor. Oricum, sa nu credeti ca doar profetii, cei care aduc mesaje pentru spirit, sunt trimisii Mei. Oricine, care seamana binele, in orice forma, sau domeniu, este trimisul Meu.

71. Acesti emisari pot fi gasiti in orice domeniu al vietii, atat in religie cat si in stiinta, atat printre cei care guverneaza, cat si printre cei care predau invataturi.

72. Adevaratul Meu discipol nu se abate niciodata de la calea cea dreapta, morala, care trebuie urmata, ci mai degraba, prefera sa moara decat sa se intoarca inapoi. Exemplul lui este jertfa lui vie si sacrificiul lui, “samanta” de lumina, semanata de el pentru ceilalti, iar munca lui este modelul de urmat pentru cei pierduti in labirintul confuziei. O, daca umanitatea ar intelege mesajele Mele, trimise prin ei! Dar nu se intampla asta pentru ca, multi dintre cei care au misiuni delicate in lume, isi intorc privirile de la exemplul acestor mari oameni, pentru a alege caile care le aduc placere superficiala si trecatoare.(105,13-15).

73. Mai mult decat atat, ce a facut umanitatea cu cei pe care i-am trimis sa-i aminteasca despre Calea Mea, a credintei si a dreptatii, care este intelepciune, dragoste si pace?

74. Umanitatea nu a vrut sa auda nimic din mesajele lor, combatand Lumina Mea cu credinta lor prefacuta, cu teoriile lor “logice” si religiile lor “machiavelice”.

75. Ochii majoritatii nu au vrut sa vada lumina plina de dragoste adusa de nici unul din mesagerii Mei, fie el profet, (clar)-vazator, iluminat, doctor, filozof, om de stiinta sau pastor, ghid, indrumator, invatator.

76. Acesti oameni v-au aratat lumina, dar nu a-ti recunoscut-o la justa ei valoare, v-au luat-o inainte, ca sa va deschida calea, intampinind si inlaturand ei primii obstacolele pentru voi, dar nu i-ati urmat, calcand pe “amprentele “ pasilor lor.

77. Ei au lasat pentru voi un exemplu de sacrificiu altruist ales voluntar, un exemplu perfect de indurare a umilintei, persecutiei si durerii fizice, iar prin aceasta, un model de sublima caritate, dar voi v-ati temut sa ii imitati, uitand ca, suferinta cauzata de urmarea caii Mele, este bucuria fara margini a spiritului, originea si esenta parfumului tuturor florilor terestre si libertatea orizontului miraculos al promisiunilor lui Dzeu.

78. Caci ei nu au venit sa se desfateze cu aromele florilor pamantesti, nici sa se imbete cu placerile efemere ale lumii, ci, aspirand catre valorile elevate ale spiritului, sa plateasca orice pret, ca sa atinga perfectiunea divina, care aduce pacea.

79. Ei au suferit, dar nu s-au plans, ca unii care au venit sa ofere consolarea, nu sa o ceara. Ei nu au asteptat nimic in schimb din partea lumii, ca unii care, stiind pentru ce lupta, asteapta rasplata divina a invierii si vietii eterne a spiritului celui care, in trupul fizic, a trait si murit pentru adevar.

80. Cine sunt acestia despre care vorbesc? Sunt toti cei care ti-au adus mesaje de speranta, dragoste, credinta, lumina, sanatate si salvare. Numele, pe care ei le-au folosit, nu conteaza, nici drumul pe care i-ai intalnit, nici titlul pe care l-au purtat.(263,18-24)

81. Este necesar sa iti spun inca o data , ca acest popor(numit de Mine Israel) de oameni, nu este un grup pe care Dzeu ii marcheaza cu o dragoste mai mare decat cea acordata altora, speciala, ci sunt cei pe care Dzeu i-a inzestrat cu spirite insotitoare ale Divinei revelatii, ori de cate ori aceasta descinde pe Pamant. Ei sunt copiii(ghizii si liderii) spirituali ai poporului fizic ISRAEL, cel care a mostenit atat Legea, cat si Salvarea Mesianica prin iertarea in numele Meu, facuta accesibila tuturor prin adoptie. Ei sunt profetii, trimisii, (clar)vazatorii, si patriarhii adevarati, imprastiati peste tot in lume, in diferite culturi, natiuni, popoare… Poporul lui Dzeu sunt mesagerii adevarului de pretutindeni.

82. Cine ar putea, mai bine decat ei, sa Ma recunoasca de data aceasta, in timpul acestei manifestari, pentru a depune marturie despre implinirea promisiunilor Mele?(159,51-52)

83. Iata ca am descins in mijlocul poporului Meu Israel, a caror majoritate am stabilit-o in Mexico, iar cu ceilalti,trimisi de Mine si imprastiati in toate natiunile, am pastrat legatura si am comunicat spiritual. Acestia sunt alesii Mei, cei care Mi-au ramas credinciosi, cei care si-au pastrat inimile pure si care sunt sensibili suficient incat sa perceapa inspiratiile Mele intr-un mod quasi “telepatic”. Prin intermediul lor, Eu am oferit si inca transmit lumii, o inestimabila comoara de intelepciune. (269,2)

84. Iubiti copii, care ati sosit pe Terra in numar mic, in diferite locuri: intra-devar va spun ca, raza perceptiei Mele va poate detecta oriunde va aflati, iar voi sunteti cei care, la randul vostru, simtiti, in spiritul vostru, ca acum este momentul manifestarii prezentei Mele. Chiar daca ei nu au auzit cuvantul Meu ca voi, soapta spiritului lor le spune ca Eu sunt deja in umanitate, ca am venit, in mod spiritual,(ascuns de un nor), pe Terra. Unora le voi permite sa ma perceapa cu ochii spiritului lor, pe altii ii voi face sa simta cu putere dragostea Mea, astfel incat sa discearna prezenta Mea in mijlocul lor, atunci cand are loc.(346,13)

85. Cat de curand, cei intuitivi, cei sensibili spiritual si inspirati, se vor ridica, dand marturie inaintea natiunilor lumii despre ceea ce vad, simt, aud si receptioneaza prin intermediul spiritului lor, caci oamenii Mei (poporul Meu) nu sunt limitati doar la cei care au auzit vorbitorii Mei profetind, caci am trimis servitorii Mei, catre cele mai indepartate colturi ale pamantului, sa curete campul, sa pregateasca terenul si calea pentru semanatorii care vor veni mai tarziu.

86. Eu ii intaresc si ii binecuvantez, caci calea lor este dificila si plina de spini. Calomniati si ridiculizati, supusi bataii de joc si luati peste picior, ei sunt umiliti pretutindeni, dar, stiind ca au fost trimisi de Mine, intuitivi si inspirati, ei sunt hotarati sa urmeze calea pana la capat, pentru indeplinirea misiunii lor sacre.(284,50-51)

87. Eu va invit sa intrati in Imparatia Mea si iau in considerare toate natiunile, dar stiu ca nu toti oamenii vor da curs acestei invitatii, nici nu vor asculta.

88. Umanitatea umbla in intuneric, caci “lampa” ei este stinsa. In acele locuri, in care este confuzie, unul dintre emisarii Mei se va ridica sa lumineze in jurul lui. Acel mesager al Meu este un gardian spiritual, mereu alert, asteptand semnalul Meu pentru a trezi si misca umanitatea, pentru a o salva de la autodistrugere.

89. Fie ca dragostea acestor trimisi ai Mei sa fie o samanta roditoare plantata in inima ta. Nu ii respinge daca ti se prezinta umbland intr-o saracie extrema! Asculta-i, caci ei iti ofera in Numele Meu rugaciunea perfecta, prin care te vei elibera de lanturile materialismului, si sa atingi libertatea spirituala, care iti da accesul la Mine.(281,33)

90. Daca un oarecare om vine la tine, zicand ca el este noul Isus intrupat, sa nu il crezi, caci Eu am promis ca voi reveni in SPIRIT. Daca cineva vine decalarand ca este trimisul lui Dzeu,(Mesia),sa nu il crezi, caci adevaratii Mei emisari nu se vor lauda, facand publica misiunea lor, ci se vor face cunoscuti prin faptele bune si caritabile, pe care le-am incredintat lor. Nu este scris ca pomul roditor se cunoaste dupa fructele sale?

91. Eu nu interzic cunoasterea experimentala, nici ca tu sa incerci, sa gusti “fructele copacilor”, dar inainte de a face asta, trebuie sa fii pregatit, si antrenat in a le deosebi, discerne cele bune(sanatoase) de cele rele(otravitoare).

92. Pe cei care iubesc adevarul si il cauta cu tot dinadinsul, ii voi plasa ca pe faruri luminoase de-a lungul cailor voastre pentru a-si ghida fratii spre viata.(131,5-7)

93. Timpurile in care aveati nevoie de un ghid spiritual in aceasta viata au trecut, de acum inainte, toti cei care aleg calea Mea nu vor avea alte reguli decat Legea, nici alt ghid in afara propriei lor constiinte.

94. Aceasta nu inseamna ca nu vor mai exista oameni de mare lumina si tarie in credinta, care vor ajuta si inspira umanitatea prin exemplul lor propriu.

95. Daca nu ar fi asa, as fi trimis pe Pamant spiritele lui Moise sau Elisei, in mod repetat, ca sa va indice directia corecta si sa va aminteasca de perceptele Legii, la fiecare pas. Ei va ajuta inca. Ei va supravegheaza din inalt si va insotesc la nevoie, dar fac totul din plan spiritual, nu in forma umana.

96. Cine ii vede? Nimeni. Dar daca te antrenezi, te pregatesti special, vei simti in interiorul fiintei tale, prezenta marilor spirite, care intotdeauna au fost inrudite umanitatii, desemnate ei, si care au avut mari misiuni de indeplinit in mijlocul ei.(255,40-41)

Pacea Mea fie cu voi toti!